Vilka färger är bra att ha på magnetskyltar?

Bland annat är kontrast, läsbarhet och uppmärksamhet viktiga aspekter, men vi går även igenom ett par andra viktiga delar.

Valet av färger för en magnetskylt beror på syftet och målet med skylten, samt den budskap du vill kommunicera. Här är några överväganden att tänka på när du väljer färger för din magnetskylt

  1. Kontrast och läsbarhet: Se till att texten på skylten är tydligt synlig och läsbar. Använd en stark kontrast mellan bakgrunds- och textfärg. Till exempel, om bakgrunden är mörk, använd ljusa textfärger och vice versa.
  2. Varumärkesfärger: Om magnetskylten är för en affärsverksamhet eller ett varumärke, överväg att använda företagets officiella färger för att skapa igenkänning och en enhetlig visuell identitet.
  3. Professionell känsla: Om magnetskylten är för en professionell verksamhet, överväg att använda neutrala och förtroendeingivande färger som blått, grått eller svart. Dessa färger kan ge ett seriöst och pålitligt intryck.
  4. Målgrupp: Tänk på vilken typ av människor som kommer att se skylten. Om skylten är riktad till barn eller en ung publik, kan livliga och lekfulla färger vara mer lämpliga.
  5. Uppmärksamhet: Om målet är att dra uppmärksamhet, överväg att använda starka och livliga färger som rött, orange eller gult. Dessa färger kan hjälpa skylten att sticka ut.
  6. Kulturella och symboliska betydelser: Vissa färger kan ha olika betydelser i olika kulturer och sammanhang. Till exempel kan grönt symbolisera lugn och natur i vissa sammanhang, medan det i andra kan associeras med pengar eller avund.
  7. Designestetik: Tänk på hur färgerna samverkar och skapar en harmonisk design. Överväg att använda en begränsad färgpalett för att undvika visuell överbelastning.


  Dela denna artikel med en vän eller kollega...

Kanske detta intresserar dig?

Ange gärna mått, antal och utseende...
Valfritt – Bifoga grafiska filer/bilder, etc.
Problem att bifoga?
Maila filer till info@bilmagnet.se.